16 augusti 2020
19:00

Lira BK

BAIK 2 - Lira BK 4-2

Seger med 4-2 hemma mot Lira efter mål av Filip Daunfeldt, William Karlsson, Jens Larsson och Josef Axelsson.
Jonathans syn på matchen;
Söndagens derby mellan BAIK 2 och Lira BK blev en revansch efter senaste div 4 matchen i Haparanda. Vi har mycket bollinnehav redan från start och kommer runt bra på båda kanterna och lyckas ta ledning tidigt i minut 14 när ”Dauna” kommer lös på kanten och placerar in boll. En ledning som utökas till 2-0 av William bara 4 minuter senare genom ett inlägg från av Dauna som skarvas av Josef till Wille som trycker in den. Vi har fortsatt bra kontroll på matchen fram till att Lira reducerar i slutet av första halvlek.
I andra halvlek har vi fortsatt mycket boll men går ner oss lite i kvalité och slarvar med passningspelet. Med det sagt så utökar vi ledning med 3-1 av Jens och 4-1 av Josef med 15 min kvar av matchen. Sista 15 trycker Lira på och skapar en reducering till 4-2 men närmare än så kommer dom inte i dagens derby.
En bra genomförd match med en stark första halvlek men där vi tappar initiativet i matchen sista kvarten.